Yaşam

İftar menüleri 2023: 22. gün iftar menüsü

Ramazan ayını yavaş yavaş bitirirken iftar menülerimizin de sonuna yaklaşıyoruz.

Yirmi ikinci güne iftar menümüzde az malzemeyle bol lezzet sunan çorba tanımıyla başlıyoruz. Ardından yapımı çok kısa süren ve tüm lezzetleri içinde barındıran bir ana yemek ve klasik ama oldukça lezzetli bir tamamlayıcı ile devam ediyoruz. İftar menümüzü sonlandırırken herkes tarafından sevilen ancak yapımı sorun olduğu düşünülen bir tatlıyı kapatıyoruz.

İşte yirmi ikinci gün iftar menümüz…

22. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • cennet çorbası,
  • arapça tava,
  • patates püresi,
  • Kazandibi tatlısı

CENNET ÇORBASI



Cennet çorbası, mısır unu ile yapılan en lezzetli çorbalardan biridir. Tadı ve kıvamı ile hafif bir içim sağlayacak, gün boyu aç kalan midemizi ağırlaştırmayacaktır. Bu tanımı denemeyenlerin de denemesini şiddetle tavsiye ederiz.

Kremsi kıvamıyla: cennet çorbası tarifi

ARAP PAN



Köfte ve sebzelerin birleştirilerek tek tepside kendi suyuyla pişirilmesiyle yapılan Arap tavası hem pratik hem de çok lezzetli bir ana yemek. Hem şık davet sofralarına hem de klasik bir iftar menüsüne çok yakışacaktır.

Tablo başına maliyet: arapça tava tarifi

patates püresi



Arap tavasının yanında pirinç pilavı olunca aslında yenmez ama pilav yemekten sıkılanlar için bir alternatif olsun istedik hep. Harika kıvamı ve tadıyla bu patates püresi, her öğünde sizi kurtaracak en sevdiğiniz ana yemek tamamlayıcısı olacak!

Bunu bir kez deneyin: patates püresi tarifi

Kazandıbi Tatlısı



Geleneksel sütlü tatlımız Kazandibi ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz. Dışarıda yediğiniz, tadı damağınızda kalan Kazandibi tatlılarını unutun. Bundan sonra tarifiniz sofranızdaki misafirlerin damaklarında kalacak ve sizden her zaman Kazandibi tatlısı yapmanızı isteyeceklerdir.

Öncekileri unutun: kazandibi tatlısı tarifi

Afiyet olsun!

haberbornova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu